Щатският долар в хода на валутната търговия в четвъртък сутринта продължава

...
Щатският долар в хода на валутната търговия в четвъртък сутринта продължава
Коментари Харесай

Еврото и паундът не спират да поевтиняват спрямо долара

Щатският $ в хода на валутната търговия в четвъртък сутринта продължава да нараства по отношение на еврото, йената и лирата стерлинг. От през вчерашния ден вследствие на решенията на Федералния запас на Съединени американски щати американската валута показва бърза възходяща динамичност.

Американският паричен регулатор подвигна предстоящо главните лихвени проценти със 75 базисни пункта и в този момент диапазонът им е 3,75-4% годишно. По същия начин ставката бе вдигната за четвърто подред съвещание. Сега базовият лихвен процент в страната е на най-високото си равнище от януари 2008 година

В същото време шефът на американската централна уточни опцията за закъснение темпа на повишение на лихвите в бъдеще. Председателят на Фед Джером Пауъл сподели на конференция след съвещанието, че въпросът евентуално ще бъде разискван на срещата през декември или при започване на идната година. Той обаче означи, че е прекомерно рано да се приказва за пауза в повишението на лихвите. Освен това Пауъл сподели, че таванът им ще бъде по-висок от предстоящото до момента.

Bank of England също организира съвещание тази седмица, резултатите от него ще бъдат оповестени по-късно в четвъртък. Експертите чакат Британската централна банка да увеличи главния лихвен % със 75 б.п. - до 3%. Банката на Англия не е повишавала лихвения % с повече от 50 пункта от 1989 година, отбелязва FT.

Освен това вложителите чакат статистиката за пазара на труда в Съединени американски щати да бъде оповестена по-късно в четвъртък.

Към 10:50 часа българско време общата европейска валута поевтинява по отношение на $ с 0,44% - до $0,9769 за едно евро спрямо $0,9818 за евро при затварянето на пазара в сряда.

Курсът на американската валута по отношение на японската се повиши с 0,24% - до 148,13 йени за $ от 147,90 йени за $ след края на миналата сесия.

Британската лира стерлинг в това време нарастна с 0,94% - до 1,1272 $ за един паунд от 1,1392 $ за паунд при закриване на вчерашаната търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР